Ren je Fit

Trainen voor de Knooppunt Baarlo loop
Knooppunt Baarlo gaat in samenwerking met de Running company cursus recreatief hardlopen beginnen. Gedurende een periode van 10 weken ga je tweewekelijks trainen onder begeleiding van professionele trainers. Naast hardlopen in de buitenlucht krijg je belastbaarheids training in de fitnesszaal van Knooppunt Baarlo waarbij gewerkt wordt aan de algemene sterkte en belastbaarheid van je lichaam om blessures te voorkomen. Met de opbouw van dit trainingsschema ben je over een aantal weken in staat om een van de afstanden van de Knooppunt Baarlo loop te lopen:  5 of 10 kilometer (voor de iets ervaren lopers).

Hardlooptrainingen (woensdagavond en weekend)
In het trainingsschema dat door een professionele trainer is opgesteld zijn wekelijks 2 trainingen ingepland.
Eenmaal per week ga je onderbegeleiding van een trainer op het Thyas complex of in de bossen van Baarlo een hardlooptraining afwerken. Het betreft een intervaltraining waarbij korte intensievere periodes worden afgewisseld met herstelperiodes met als doelstelling je prestatievermogen te verbeteren. De huiswerktraining is een duurloop die je zelfstandig afwerkt. De trainingen worden zo opgebouwd dat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen.

Belastbaarheid Trainingen (vrijdagavond)
Deze indoortraining zorgt ervoor dat je spierpeesstructuren en rompstabiliteit in je lichaam sterk worden en daardoor de belasting van het lopen beter te kunnen verdragen met als doel voorkomen van blessures. Tijdens de belastbaarheid training wordt er met de gehele groep gezamenlijk getraind onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Intake gesprek
Om vol vertrouwen aan de trainingen te beginnen krijg je vooraf een fysiotherapeutische intake om je belastbaarheid te bepalen, je sportverleden,  eventuele blessures of beperkingen te bespreken.Algemene informatie
Trainingstijden en locatie:
Woensdagavond                 19.00 – 20.30 uur op het Thyas complex of  in de bossen van Baarlo
Vrijdagavond                      17.30 – 18.30 uur bij Knooppunt Baarlo

Kosten voor deelname bedragen: € 150,- , inclusief inschrijving aan de Knooppunt Baarlo Loop.

Startdatum voor de nieuwe Ren je Fit Training is vrijdag 27 april. Heeft u interesse in deelname of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Knooppunt Baarlo.