Medische trainingstherapie

Medische trainingstherapie centrum voor gezondheid Knooppunt Baarlo

Medische trainingstherapie bij centrum voor gezondheid Knooppunt Baarlo is een trainingsmethode waarbij kracht, conditie en stabiliteit een voorname rol spelen. De medische trainingstherapie staat onder begeleiding van een fysiotherapeut of manueel therapeut van centrum voor gezondheid Knooppunt Baarlo. De medische trainingstherapie wordt als fysiotherapeutische behandeling ingezet met het oog op sporthervatting, preventie, therapie of sportrevalidatie. Medische trainingstherapie bij centrum voor gezondheid Knooppunt Baarlo is ook uitermate geschikt voor sporters zonder fysieke klachten, zonder sporthervatting of sportrevalidatie als doel, maar die uitsluitend willen trainen om conditie of gezondheid te verbeteren.

Sporthervatting en sportrevalidatie

Met de medische trainingstherapie bij centrum voor gezondheid Knooppunt Baarlo kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen. Er wordt doelbewust gewerkt naar sporthervatting en sportrevalidatie. De sturing van de bewegingspatronen zal al na een relatief korte trainingstijd aanzienlijk verbeteren en de belastbaarheid van het gewricht- en spierstelsel zal structureel toenemen. Sporthervatting behoort voor veel clienten binnen afzienbare tijd weer tot de mogelijkheden.Het einddoel van de medische trainingstherapie van centrum voor gezondheid Knooppunt Baarlo is naast sporthervatting en sportrevalidatie een optimaal functieherstel te realiseren waarbij het fysieke activiteitenniveau merkbaar vergroot wordt. Sportrevalidatie en sporthervatting zijn sleutelwoorden binnen de medische trainingstherapie van centrum voor gezondheid Knooppunt Baarlo.

“Om optimaal te kunnen functioneren in het dagelijkse leven, moet er een gezond evenwicht zijn tussen belasting en belastbaarheid. Medische trainingstherapie verbetert deze balans en is geschikt voor iedereen die streeft naar een gezonder lichaam!”

Carla Nouwen, medisch trainingstherapeute

Wij bellen u terug!